REVISTA PRESEI 17 IULIE – 21 IULIE

10 ANI DE INTEGRARE EUROPEANĂ: CULTURA PORUMBULUI (IV) – La 10 ani de integrare europeană a României, ne-am propus să analizăm impactul acestui fapt asupra diferitelor filiere de produse agricole şi agroalimentare.

Mai multe pe:  http://www.agro-business.ro/10-ani-de-integrare-europeana-cultura-porumbului-iv/2017/07/18/

 

CEL MAI MARE FERMIER ROMAN ACUZA UE DE PRACTICI DISCRIMINATORII IN MATERIE DE OMG-URI – Agricost Braila, cel mai mare producator agricol din Romania dupa recolta de anul trecut, companie detinuta de antreprenorul Constantin Dulute, spune ca fermierii din estul Europei sunt discriminati din cauza politicilor UE in materie de organisme modificate genetic (OMG).

Mai multe pe:  http://www.agrofood.ro/index.php/retail/item/873-cel-mai-mare-fermier-roman-acuza-ue-de-practici-discriminatorii-in-materie-de-omg-uri

 

ANUNŢ OFICIAL: PROCEDURI SIMPLIFICATE PENTRU BANII EUROPENI! – MODIFICĂRI APROBATE DE GUVERN. Termene mai scurte şi plată eșalonată a comisioanelor de garanţie. Ce a propus Ministerul Agriculturii pentru accesul mai uşor la banii europeni alocaţi prin PNDR 2020?

Mai multe pe:  http://www.agroinfo.ro/economic/finantare/anunt-oficial-proceduri-simplificate-pentru-banii-europeni

 

FONDURI EUROPENE DE 40.000 EURO PENTRU TINERI ABSOLVENȚI DE ȘCOLI PROFESIONALE! – Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care vor să își deschidă o mică afacere vor primi fonduri europene de 40.000 de euro, dacă nu au un loc de muncă și nu sunt încadrați în nicio formă de învățământ.

Mai multe pe:  http://agrointel.ro/82333/fonduri-europene-de-40-000-euro-pentru-tineri-absolventi-de-scoli-profesionale/

 

LEGUMICULTORII VOR O SUBMASURA NOUA IN PNDR PENTRU MODERNIZAREA SPATIILOR PROTEJATE – Submasura 4.1 – Investitii in exploatatii agricole s-a bucurat de un mare succes in randul fermierilor, dovada fiind si faptul ca s-au depus foarte multe proiecte, de aproape cinci ori mai multe peste nivelul programat.

Mai multe pe:  http://www.agrostandard.ro/legumicultorii-vor-o-submasura-noua-in-pndr-pentru-modernizarea-spatiilor-protejate/

 

CELE MAI MARI SUPRAFEȚE CULTIVATE ECOLOGIC: JUDEȚELE CARAȘ-SEVERIN, TULCEA ȘI TIMIȘ – Cu toate că suprafețele cultivate ecologic scad de la an la an la nivel național, există și zone unde interesul pentru acest tip de agricultură se menține constant.

Mai multe pe:  http://agroteca.ro/caras-severin-tulcea-si-timis-judetele-cu-cele-mai-mari-suprafete-cultivate-ecologic/

 

AFIR PRELUNGEȘTE PERIOADA DE DEPUNERE A PROIECTELOR PENTRU FERME MICI – AFIR a anunțat că măsurile pentru fermele mici ar putea fi deschise pentru o perioadă mai lungă.

Mai multe pe:  https://www.agro-tv.ro/afir-prelungeste-periada-de-depunere-proiectelor-pentru-ferme-mici/

 

CENTRELE DE COLECTARE SI DISTRIBUTIE FOODHUB VOR USURA ACCESUL LA PIATA AL FERMIERILOR SI PRODUCATORILOR LOCALI – FoodHub Cluj este un proiect coordonat de Fundatia Civitas, prin care produsele locale vor ajunge mai usor pe rafturile magazinelor.

Mai multe pe:  https://www.gazetadeagricultura.info/afaceri-agricole/20132-centrele-de-colectare-si-distributie-foodhub-vor-usura-accesul-la-piata-al-fermierilor-si-producatorilor-locali.html

 

ROMANIA, NEGOCIERI PENTRU EXPORTUL DE CARNE IN CHINA – Seful Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a vorbit intr-un interviu pentru Agerpres despre negocierile privind exporturile de produse alimentare in China.

Mai multe pe:  http://www.industriacarnii.ro/stiri/procesare/4173-romania-negocieri-pentru-exportul-de-carne-in-china

 

STUDIU: TRANSAVIA ANUNȚĂ TENDINȚELE CONSUMULUI DE CARNE DE PASĂRE ÎN ROMÂNIA – Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România și una dintre cele mai reputate afaceri de familie, lansează rezultatele unui studiu de piață național prin care și-a propus să analizeze obiceiurile românilor în ceea ce privește consumul de carne de pui.

Mai multe pe:  http://www.meat-milk.ro/studiu-transavia-anunta-tendintele-consumului-de-carne-de-pasare-romania/

 

BRUXELLES – REDUCEREA NIVELULUI DE ACRILAMIDA DIN PRODUSELE ALIMENTARE – Reprezentantii statelor membre au votat in favoarea propunerii Comisiei Europene de a reduce prezenta acrilamidei in produsele alimentare.

Mai multe pe:  http://modernbuyer.ro/bruxelles-reducerea-nivelurilor-de-acrilamida-din-produsele-alimentare/

 

PREMIERUL SLOVACIEI AMENINŢĂ CU BOICOT ÎN SCANDALUL CALITĂŢII ALIMENTELOR DIN CENTRUL ŞI ESTUL EUROPEI – Premierul Slovaciei, Robert Fico, a ameninţat miercuri după-amiază că va impune restricţii pentru importurile din alte ţări europene, în urma scandalului calităţii alimentelor vândute în ţările central şi est-europene, printre care se numără şi România, care sunt inferioare prin comparaţie cu alimente similare vândute în ţările din vestul Europei, relatează BBC.

Mai multe pe:  https://www.news.ro/externe/premierul-slovaciei-ameninta-cu-boicot-in-scandalul-calitatii-alimentelor-din-centrul-si-estul-europei-1922402819042017071717097544

 

ROMÂNIA A PRIMIT DE LA BRUXELLES O ATENȚIONARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ. TOATE AEROPORTURILE ȘI PORTURILE SUNT CONTROLATE. PATRONAT: UN FOCAR VA GENERA ÎN ROMÂNIA CEA MAI MARE CRIZĂ DIN ULTIMII 25 DE ANI – Toate aeroporturile și porturile fluviale și maritime în care acostează nave destinate transportului internațional de pasageri și mărfuri vor fi verificate, în acest sfârșit de săptămână, de către inspectorii sanitar veterinari, într-o încercare de a preveni apariția pestei porcine africane.

Mai multe pe:  https://www.profit.ro/stiri/social/romania-primit-bruxelles-atentionare-pesta-porcina-africana-toate-aeroporturile-porturile-controlate-patronat-focar-genera-romania-cea-mare-criza-ultimii-25-ani-17101361

 

ABCD-UL TRANZACȚIILOR CU CEREALE ARE PROBLEME. BUNGE ÎȘI VA REDUCE COSTURILE ȘI ÎȘI VA RESTRUCTURA OPERAȚIUNILE GLOBALE – Ca răspuns la condiţiile dificile de pe piaţă, traderul de produse agricole Bunge Ltd, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat miercuri seară că îşi va reduce costurile şi că își va restructura operaţiunile globale, informează Reuters, citată de Agerpres.

Mai multe pe:  https://www.revistafermierului.ro/international/item/2757-abcd-ul-tranzactiilor-cu-cereale-are-probleme-bunge-isi-va-reduce-costurile-si-isi-va-resturctura-operatiunile-globale.html

 

CUM ITI POTI MODERNIZA LIVADA CU AJUTORUL FONDURILOR EUROPENE PNDR – Investitiile in livezile din Romania s-au redus puternic in ultimii 20 ani, insa gratie fondurilor europene, pomicultorii au acum sansa sa le transforme in niste exploatatii viabile din punct de vedere economic.

Mai multe pe:  https://www.stiriagricole.ro/cum-iti-poti-moderniza-livada-cu-ajutorul-fondurilor-europene-pndr-46897.html

 

AGRICULTURA ORGANICĂ, LA UN NIVEL RECORD ÎN GERMANIA – Un număr în creştere de fermieri germani se bazează pe producţia organică, 7,5% din suprafaţa totală de teren arabil fiind în prezent cultivată ecologic, scrie Deutsche Welle.

Mai multe pe:  http://www.zf.ro/business-international/agricultura-organica-la-un-nivel-record-in-germania-16592819