REVISTA PRESEI 24 IULIE – 30 IULIE

ASRO: SE IMPUN CERINTE MINIME DE CALITATE PENTRU TOATE PRODUSELE ALIMENTARE – Asociatia de Standardizare intentioneaza sa reia in perioada septembrie – octombrie discutia cu factorii interesati despre standardele de calitate din domeniul agroalimentar, a declarat directorul general al Asociatiei de Standardizare din Romania (ASRO), Iuliana Chilea.

Mai multe pe: http://www.agrofood.ro/index.php/component/k2/item/888-asro-se-impun-cerinte-minime-de-calitate-pentru-produsele-alimentare

 

ANUNȚ OFICIAL: BANI PENTRU FERMELE MICI! – TERMEN PRELUNGIT! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru proiectele depuse prin submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din zona ITI Delta Dunării, până la 31 august 2017, ora 17.00.

Mai multe pe:  http://www.agroinfo.ro/vegetal/anunt-oficial-bani-pentru-fermele-mici

 

JUDEȚUL CARE CERE AJUTOR DE STAT: 70% DIN SUPRAFEȚELE AGRICOLE SUNT COMPROMISE! – Județ afectat  în proporție de 70% din cauza secetei și culturi agricole calamitate din cauza lipsei precipitaţiilor.

Mai multe pe:  http://agrointel.ro/82628/judetul-care-cere-ajutor-de-stat-70-din-suprafetele-agricole-sunt-compromise/

 

ROMANIA, LOCUL CINCI LA PRODUCTIA DE CIRESE IN EUROPA, IN 2016 – Cel mai mare producator de fructe din Europa este Spania, care isi imparte suprematia la majoritatea categoriilor de fructe cu Polonia.

Mai multe pe:  http://www.agrostandard.ro/romania-locul-cinci-la-productia-de-cirese-in-europa-in-2016/

 

INS: VALOAREA PRODUCŢIEI AGRICOLE S-A MĂRIT CU 2,5%, ÎN 2016. PRODUCȚIA VEGETALĂ PE PLUS, ZOOTEHNIA PE MINUS – În anul 2016 valoarea producţiei agricole s-a mărit cu 2,5% comparativ cu anul 2015 până la 69,3 miliarde de lei, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Mai multe pe:  http://agroteca.ro/ins-productiei-agricole/

 

AMENZILE ȘI CONFISCĂRILE DE VARĂ – Autoritatea Naţionala Sanitar Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor si-a trimis oamenii pe litoral, nu in vacanta ci la munca in folosul turistilor.

Mai multe pe:  https://www.agro-tv.ro/amenzile-si-confiscarile-de-vara/

 

ACA: PRODUCŢIA DE MIERE VA FI MAI MICĂ CU 45-50% FAŢĂ DE MEDIA ANUALĂ DE 22.000-24.000 DE TONE – Producţia de miere va fi mai mică în acest an cu 45-50% faţă de o producţie medie anuală de 22.000 – 24.000 de tone, din cauza vremii capricioase şi a depopulărilor familiilor de albine, însă nu vor fi influenţe pe preţ deoarece nici exportul de miere nu se ridică la nivelul anilor trecuţi, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea.

Mai multe pe:  http://www.capital.ro/aca-productia-de-miere-va-fi-mai-mica-cu-45-50-fata-de-media-an.html

 

INTALNIRI DE LUCRU ALE AFIR CU SOLICITANTII SI BENEFICIARII PNDR DIN ALBA IULIA SI SATU MARE – Secretarul de stat din cadrul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Alexandru POTOR, impreuna cu directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian – Ionut CHESNOIU, au luat parte joi, 20 iulie si vineri, 21 iulie 2017, la o serie de intalniri de lucru la Alba Iulia si Satu Mare.

Mai multe pe:  https://gazetadeagricultura.info/afaceri-agricole/790-fonduri-europene-nerambursabile-agricultura/20145-intalniri-de-lucru-ale-afir-cu-solicitantii-si-beneficiarii-pndr-din-alba-iulia-si-satu-mare.html

 

EXPORTURILE AGROALIMENTARE ALE UE AU CRESCUT CU 9% IN LUNA MAI – Valoarea totala a exporturilor de produse agroalimentare ale statelor membre ale Uniunii Europene a ajuns in mai 2017 la 11,5 miliarde de euro, fiind cu 9% mai mare fata de perioada similara din 2016, arata cifrele publicate luni de Comisia Europeana, informeaza agentia EFE.

Mai multe pe:  http://www.industriacarnii.ro/articole/analiza-externa/4194-exporturile-agroalimentare-ale-ue-au-crescut-cu-9-in-luna-mai

 

COMISIA EUROPEANĂ PREGĂTEȘTE O METODĂ COMUNĂ PENTRU ANALIZAREA PRODUSELOR ALIMENTARE DIN STATELE MEMBRE – Comisia Europeană (CE) pregătește o metodă comună pentru a vedea dacă în anumite state calitatea alimentelor este mai scăzută, așa cum se pretinde, a declarat, marți, Christian Wigand, purtător de cuvânt al CE, pentru publicația online EUobserver.

Mai multe pe:  https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/actualitate/4000-comisia-europeana-pregateste-o-metoda-comuna-pentru-analizarea-produselor-alimentare-din-statele-membre.html

 

MADR A FINALIZAT STUDIUL COMPARATIV PRIVIND ALIMENTELE PROVENITE DIN IMPORT – Domnul Ministrul al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a susținut o conferință de presă privind rezultatele studiului comparativ la produse alimentare susceptibile de dublu standard.

Mai multe pe:  http://www.meat-milk.ro/madr-finalizat-studiul-comparativ-privind-alimentele-provenite-din-import/

 

SPANIA, ITALIA SI POLONIA − PRINCIPALII FURNIZORI DE LEGUME-FRUCTE DIN UE – Cu o suprafata de 942.000 de hectare (sau 33% din totalul UE) alocata productiei de fructe, Spania s-a situat in 2016 pe primul loc in randul statelor membre, in timp ce Italia a fost lider la capitolul legume, cu o suprafata cultivata de 420.000 de hectare (19,8% din totalul UE), arata un raport Eurostat, preluat de Agerpres.

Mai multe pe:  http://modernbuyer.ro/spania-italia-si-polonia-%E2%88%92-principalii-furnizori-de-legume-fructe-din-ue/

 

INS: PRODUCŢIA AGRICOLĂ DIN ROMÂNIA A CRESCUT CU 2,5% ÎN 2016, PÂNĂ LA 69,3 MILIARDE LEI – Producţia din agricultură a ajuns la 69,3 miliarde de lei în 2016, în creştere cu 2,5% faţă de 2015, în timp ce producţia vegetală s-a majorat cu 5,3% în intervalul analizat, iar producţia animală a scăzut cu 2,4%, reiese din datele transmise, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Mai multe pe:  https://www.news.ro/economic/ins-productia-agricola-din-romania-a-crescut-cu-2-5-in-2016-pana-la-69-3-miliarde-lei-1922403725002017070917107155

 

EXIMBANK FINANȚEAZĂ CU 1 MILION DE LEI PRODUCĂTORUL DE ALIMENTE DIN SEMINȚE DE CÂNEPĂ CANAH INTERNATIONAL – Banca de stat EximBank a acordat companiei Canah International, unul dintre principalii fabricanți europeni de produse din semințe de cânepă, fondat de omul de afaceri Dan Lăzărescu, o finanțare de 1 milion de lei destinată continuării investițiilor societății, a anunțat luni banca.

Mai multe pe:  https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/banci/eximbank-finanteaza-cu-1-milion-de-lei-producatorul-de-alimente-din-seminte-de-canepa-canah-international-17105434

 

TINERII FERMIERI DIN OLANDA, EXEMPLU PENTRU ROMÂNI! – ROMÂNII, ÎN VIZITĂ LA FERME OLANDEZE! Grupul Holland Dairy House a organizat, la sfârşitul lunii iunie, o nouă vizită de lucru în Olanda, de data aceasta având tema „Tânăr fermier”.

Mai multe pe:  http://www.revista-ferma.ro/articole/zootehnie/tinerii-fermieri-din-olanda-exemplu-pentru-romani

 

30 SEPTEMBRIE 2017, DATA-LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA PROIECTELOR PENTRU INVESTIȚII ÎN EXPLOATAȚII POMICOLE – A fost prelungită până la 30 septembrie 2017, ora 16.00, sesiunea de primire a cererilor de finanțare aferentă subMăsurii 4.1a „Investiții în exploatații pomicole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Mai multe pe:  https://www.revistafermierului.ro/finantari/item/2763-30-septembrie-2017-data-limita-pentru-depunerea-proiectelor-pentru-investitii-in-exploatatii-pomicole.html

 

MADR INFIINTEAZA BANCA DE RESURSE GENETICE VEGETALE MIHAI CRISTEA DIN SUCEAVA – Ministerul Agriculturii a publicat pe propriul site un proiect de lege privind infiintarea Bancii de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava, prin divizarea partiala a Laboratorului Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor.

Mai multe pe:  https://www.stiriagricole.ro/madr-infiinteaza-banca-de-resurse-genetice-vegetale-mihai-cristea-din-suceava-46966.html

 

MILIOANE DE EURO DIN LAPTE DE VACA: POVESTEA ROMANULUI CARE INTRA IN LUPTA CU GIGANTII INTERNTIONALI, LA 50 DE KM DISTANTA DE BUCURESTI – ”Now turn right”.

Mai multe pe:  http://www.wall-street.ro/articol/Companii/212775/ferma-de-vaci-de-lapte-un-roman-vrea-sa-se-lupte-cu-marii-jucatori-din-domeniul-procesarii.html

 

PRODUCŢIA DE ROŞII ESTE CU 30-40% MAI BUNĂ FAŢĂ DE ANUL TRECUT – „Preţurile pe care le primesc producătorii sunt foarte mici. Ele se multiplică de două-trei ori prin intermediari.“

Mai multe pe:  http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/productia-de-rosii-este-cu-30-40-mai-buna-fata-de-anul-trecut-16627587